Zelf workshops organiseren
Vanaf oktober kunnen onze leerlingen zelf workshops organiseren in het workshopbureau op woensdag. Ouders zitten daar om kinderen te begeleiden om zelf een workshop te organiseren. Kinderen gaan nadenken wat er nodig is om deze workshop te regelen, kennen ze al iemand, moet er een vraag op social media geplaatst worden of gaan we een bedrijf gewoon bellen of een mail sturen. Ze doen in principe alles zelf, maar uiteraard worden ze gecoacht.

Van idee tot aan vervoer en na de workshop een wandkrant om het anderen te laten zien. Alles komt aan bod en daar leren de leerlingen weer andere talenten van zichzelf kennen. Er zijn al mooie resultaten geboekt met workshops naar de bakkerij, manege of leren omgaan met een hond. We zien dat er vanuit interesses mooie ideeën ontstaan.

Natuurlijk kan het ook zijn dat een workshop niet kan, bijvoorbeeld door de coronaregels kunnen we niet naar de kraamafdeling in het ziekenhuis. Ook daar leren we van en we wachten dan gewoon totdat het wel kan!

Hieronder een paar leuke foto’s van de eerste workshops.