Schoolvakanties

Bij De Maashorst School regelen we de schoolvakanties op een andere manier. Wij kiezen ervoor om alleen de vanuit de overheid verplichte schoolvakanties te volgen. Voor deze vakanties volgen we de datums voor regio zuid.
De schoolvakanties die wij ook gepland hebben zijn:
– Twee weken Kerstvakantie
– Een week meivakantie
– Zes weken zomervakantie
Aan het begin van het schooljaar worden de data aan de ouders medegedeeld.
Vrije dagen
Vrij zijn vinden wij ook heel belangrijk voor de ontwikkeling. Maar we vinden het voor leerlingen en ouders nog belangrijker dat u deze zelf kunt plannen. Door alleen bovenstaande schoolvakanties aan te houden kunnen we u die vrijheid bieden.
De overige drie weken (maximaal 15 lesdagen) mogen ouders flexibel opnemen. Dit kan ervoor zorgen dat u buiten de schoolvakanties om een week extra vakantie inplant. Uw kind kan misschien ook eens een ‘snipperdag’ nemen. Of als er nog een kind op een andere school zit, kunt u toch de herfstvakantie, voorjaarsvakantie en tweede week meivakantie vrij nemen.

“15 vakantiedagen zelf in te plannen”

Studiedagen
Ontwikkeling van de begeleiders op school is ook heel belangrijk. Vandaar dat we aan het begin van het schooljaar een aantal studiedagen inplannen. Deze gebruiken we rondom ontwikkelingen op school of aanschaf nieuwe methodes en materialen. Daarnaast kunnen we deze ook inzetten voor workshops en lezingen rondom actuele thema’s binnen de school.
Soms is het ook mogelijk om als ouders deel te nemen aan lezingen of workshops rondom actuele thema’s. De eventuele kosten worden dan netjes aan u kenbaar gemaakt, zodat u kunt kiezen of u hieraan deel wilt nemen.
Verlof
Naast alle bovenstaande vrije dagen zijn er nog wettelijk vastgestelde verlofdagen voor leerlingen. Deze vindt u in onze schoolgids. Wij volgen hierin de vastgestelde regels van de overheid.