Start kinderboekenweek 2020
Deze week staat in het teken van de kinderboekenweek bij De Maashorst School. Vanochtend kregen de leerlingen van De Maashorst School bezoek van Albertina IJnstijn. Zij is de nicht van de beroemde Albert. Door een boek is zij geïnspireerd om een tijt masjien te bouwen. Met haar uitvinding wil ze ons ook kennis laten maken met mensen uit andere tijden…
Uiteraard gebeurde dit niet helemaal zoals het was bedoeld. Maar gelukkig kreeg ze iedere keer een boek om te lezen, zodat ze haar uitvinding nog beter kan maken. We hadden de ontdekkingsreiziger, de vrouw uit egypte, de schilder Rembrand van Rijn en een prinses uit de riddertijd.
De komende week zullen boeken centraal staan op onze school en we gaan natuurlijk leren over het verleden. Vandaag en morgen kunnen kinderen ervoor kiezen een geschiedenisroute door Uden te lopen en staan we extra stil bij lezen en wat is de kinderboekenweek.
Kijk hieronder het filmpje van het bezoek van deze interessante uitvindster en de mooie ontmoetingen met de personen van toen.
De Kinderboekenweek 2020 vindt plaats van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Het thema voor 2020 is: ‘En toen?’, want je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Boeken brengen geschiedenis tot leven.
Kinderen voor Kinderen maakte speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 het lied ‘En toen?’. De bijbehorende clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam. Bekijk de video.