Ontdekkende kinderen

De ontdekkende kinderen hebben een open leerhouding. Zij zijn nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek. Leren door te doen is voor hen een prettige leervorm, denk hiebij aan proefjes doen, workshops, kortom ondervindelijk leren. Ze snuffelen graag aan veel onderwerpen om te ontdekken of ze het leuk of interessant vinden. Als ze het interessant vinden dan verdiepen zij zich extra in hun interesses.
Houdt uw kind van ontdekken?
Herkent u bovenstaande omschrijving? Dan past Natuurlijk leren misschien wel bij uw kind. Ontdekken, proberen en verdiepen is bij Natuurlijk leren de basis waarmee we werken.
De Maashorst School biedt ontdekkende kinderen;
  • Keuzes in verschillende lessen, zodat ze kunnen ontdekken wat interessant is
  • Uitdagende hoeken, materialen om te ontdekken, van stop motion, leren programmeren tot aan dansen en natuur
  • Een bibliotheek vol informatieboeken en leesboeken voor hun verrijking en verdieping
  • Een chromebook per leerling waar ze ook altijd internet kunnen raadplegen
  • Ruimte en tijd om je te verdiepen in je interesses, zelf of met hulp van begeleiding
  • Meerdere begeleiders per dag die je kunnen motiveren en begeleiden bij je ontdekkingstocht

“Ontdekkende kinderen zijn nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek!”

Natuurlijk leren voor het ontdekkende kind
Op De Maashorst School leren we door te doen. We kijken eerst naar uw kind waar deze staat, wat kan ik al. En als wij ontdekken wat uw kind aan interesses en talenten heeft, gaan we aan de slag om het te motiveren, door nog meer te laten ontdekken.
We hebben een rijke leeromgeving, dat wil zeggen dat we op verschillende manieren leren. Ook door in de praktijk te doen. Dus door proefjes, workshops, of door op google op onderzoek te gaan of door een informatieboek te lezen. Door te kijken wat uw kind interesseert kunnen we naast taal en rekenen nog veel meer vakken koppelen aan de ontdekkingstochten. En zo maken we het leren weer leuk!
Een mooie ontdekking!
Hoe werkt een oven? Laten we eens gaan kijken of we er zelf een kunnen gaan bouwen van een pizzadoos, aluminiumfolie, huishoudfolie, zwart plastic en een satéprikker.
En nu testen! Let een stukje kaas of een ei in de oven. De zon schijnt, we moeten wel een plekje zoeken waar deze heel goed schijnt want dan wordt het nog warmer in de oven. De kaas is gesmolten en we hebben het geproefd. Nu het ei erin. We hopen dat deze ook bakt, dan kunnen we die ook nog lekker opeten…