Natuurlijke groei

Met het onderwijsconcept Natuurlijk leren willen we natuurlijke groei bij ieder kind bereiken.
Dit doen we vanuit onze vijf uitgangspunten.
Maar om de echte natuurlijke groei te laten ontstaan bij uw kind, bent u als ouders of verzorgers ook een belangrijke factor.
Thuis
De afgelopen jaren heeft u eigenlijk uw kind ook natuurlijk laten groeien. Door stapje voor stapje ze zelf te laten eten. Eerst de fles, daarna een hapje met een lepel, soms zelf even de lepel alvast vasthouden en daarna zelfstandig. Dit deed u als uw kind eraan toe was. Veiligheid voor alles.
Waarschijnlijk ook met een positieve motivatie, probeer het maar. Ja stop de lepel nu maar in je mond, goed zo! Voor De Maashorst School is het van belang dat we met Natuurlijk leren die natuurlijke groei voortzetten. Verder gaan vanuit wat kan ik al. Met ieder zijn eigen tempo en niveau.
Voordat u voor Natuurlijk leren kiest willen we u een vraag stellen.
Heeft u vertrouwen in uw kind en durft u hem of haar los te laten?
Want dan pas kan natuurlijke groei ontstaan!

“Leren, door proberen en vanuit intrinsieke motivatie, dat is Natuurlijk leren.”

School
De begeleiders en coaches van De Maashorst School begeleiden uw kind in het natuurlijk groeien. Met coaching, persoonlijke leerroutes, een rijke leeromgeving en vanuit het eigen tempo en interesses en talenten gaat uw kind bij ons op school groeien. Door uw kind goed te leren kennen, kunnen we zorgen dat het gepersonaliseerd leren niet voelt als moeten leren, maar voelt als natuurlijk leren.
Buiten
De wereld om ons heen is eigenlijk al een klaslokaal. Dit is als kinderen ouder worden niet anders. Daarom gaan we op onze school graag naar buiten, de speelplaats, het park, de bossen, echt erop uit. Want doordat we kijken om ons heen leren we heel veel vaardigheden en door vragen te stellen vergaren we enorm veel kennis die we op andere momenten weer in kunnen zetten.
Hier zijn geen leermiddelen voor nodig, onze omgeving biedt deze al!
Je kunt buiten gerichte lessen zoals geschiedenis, aardrijkskunde, bewegen of taal aanbieden, maar soms kom je ze ook spontaan tegen.
Wist u dat de bomen het hele alfabet vormen? Of dat kunt leren tellen met steentjes of takjes? Waarom kunnen sommige planten wel in het bos leven en andere weer niet? En wat is er nu leuker dan tikkertje spelen in het park om onze energie kwijt te kunnen.
Leerlingen spelen in het park