Modderdag 2020
Nationele ModderDag 2020 was het maandag 29 juni. Op deze dag ontdekken de kinderen van De Maashorst School ook wat modder is, hoe je ermee kunt bouwen, kleien, gooien en hoe het voelt, ruikt, hoe je het maakt en nog veel meer. Op deze ModderDag ontdekken ongeveer 125.000 kinderen in heel Nederland  wat modder eigenlijk is.
Op De Maashorst School is er een organisatie samengesteld uit kinderen en een begeleider. Samen hebben ze gekeken wat er nodig is om deze ModderDag te laten slagen. Er werden zeilen, emmers, zwembad, water en enthousiaste kinderen geregeld. Wie kan het verst glijden, een heerlijk modderbadje, gooien met modder? Alles kan en mag op deze speciale dag. De kinderen kwamen in de ochtend met oude kleren aan naar school. In hun tas zat zwemkleding, een handdoek en een setje schone kleding voor als ze weer met de ouders naar huis gaan. Wat hebben ze genoten!
Maar kinderen mogen altijd kiezen op De Maashorst School. Dus voor sommige kinderen was Nationale ModderDag een dag om iets anders te ontdekken, lekker te chillen of een spelletje te spelen. En er ontstonden ook nieuwe ideeën om je haren bijvoorbeeld te kleuren met stoepkrijt, dat werkt enorm goed volgens de dames…
Hoe is ModderDag ontstaan
International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Daarnaast konden kinderen en hun omgeving met elkaar verbinden op deze dag. Al snel volgden ook de landen Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Ook zij organiseren ieder jaar International Mud Day. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2020 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.modderdag.nl.

Modderbad op Modderdag

Buikschuiven over de glijbaan met modder Glijden over de glijbaan met modder Glijbaan met water en modder Modderdag 2020 ModderDag 2020 glijden met water en modder ModderDag hoe ver kunnen we glijden?

ModderDag 2020 Modder gooien ModderDag 2020 Moddergezicht ModderDag 2020 ontdekken ModderDag 2020 met kleren in modderbad ModderDag 2020 krijtkleuren in je haar ModderDag 2020 Kleuren van haren ModderDag 2020 Hoe werkt de waterslang ModderDag 2020 kleur in je haar Modderdag 2020 Spelen met modder Modderdag 2020 overzicht

ModderDag ontdekken met bouwen ModderDag lekker chillen ModderDag 2020 hoe vies kan een zeil worden