Lunch

Op De Maashorst School vinden we de lunch een belangrijk moment. Ook van de lunch kun je namelijk leren, nieuwe smaken ontdekken en sociale vaardigheden oefenen. Dat we allemaal gezond eten vinden we ook belangrijk. Daarom zijn we trots dat we het vignet van de Gezonde School hebben behaald.
Ieder dag eten de kinderen een biologische lunch op school. Wij verzorgen het eten, uw kind hoeft niets mee te nemen. Ook het fruitmoment en het drinken wordt door De Maashorst School verzorgd. Wij maken bij de lunch ook altijd een keuzegerecht. Dit keuzegerecht wordt door de leerlingen zelf gekozen.
Lunchkring
Wekelijks staat de lunchkring op het programma. Hier kunnen kinderen overleggen wat het menu gaat zijn voor de volgende week. Welk gerecht met welke ingrediënten. Vanuit de lunchkring komt er een intekenlijst waarop kinderen aangeven welke dag ze het extra daggerecht willen eten of proeven.
Dagelijks kunnen 2 kinderen zichzelf inplannen bij het koken. Als de boodschappen worden gedaan, kunnen kinderen hieraan meedoen, zodat ze leren plannen en rekenen (ook in grotere hoeveelheden dan thuis).

“Iedere dag een keuzegerecht om te proeven!”

Kosten lunch
School zorgt voor een lunch die zoveel mogelijk biologisch is en gebruik makend van seizoensproducten.
Hiervoor brengt de school maandelijks (10 maanden per jaar) € 35,- in rekening (2e kind € 30,- en 3e of meer kinderen € 25,-).
Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele diëten, allergieën en voorkeuren zoals glutenvrij, lactose-vrij, vegetarisch of veganistisch.
Kinderen kunnen ook aangeven wat ze lekker vinden of welke veranderingen gewenst zijn.
Dit kan tijdens de lunchkring of door het te bespreken met degene die de boodschappen verzorgt.
Ik wil graag meer informatie!