Eigenwijze kinderen

De eigenwijze kinderen hebben een sterke wil en een duidelijke wens. Zij weten wat ze willen leren en hoe. Eigenwijze kinderen hebben ideeën voor lessen en activiteiten en willen die ook wel zelf mee organiseren. Ze kunnen heel goed zelf kiezen uit het lesaanbod. Ze zijn gevoelig en intens en zijn heel opmerkzaam. Waarom we ze eigenwijs noemen is door hun sterke eigen wil, ook al zijn ze nog jong.
Herkent u uw kind als eigenwijs kind?
Dan past Natuurlijk leren misschien wel bij uw kind. Hun eigen leerroute maken en bepalen welke manier van leren bij hen past is hierin belangrijk.
De Maashorst School biedt eigenwijze kinderen;
  • Een coach om je leerdoelen en pad te bepalen en ook aan je emoties en gevoel te werken
  • We maken samen duidelijke afspraken over wat moet en mag en waarom dit zo is
  • Doelen stellen moet, hoe je ze gaat leren spreken we samen af
  • Ruimte om jezelf nog beter te leren kennen
  • Ruimte om je eigen keuzes te maken
  • Je mag de rust opzoeken
  • Inspraak in het lesaanbod
  • Jij mag vragen naar het luisterende oor in school als je dat nodig hebt

“Eigenwijze kinderen hebben een een sterke wil en een duidelijke wens!”

Natuurlijk leren voor het eigenwijze kind
Op De Maashorst School geven we kinderen de ruimte om hun eigen keuzes te maken. We stellen duidelijke grenzen en er zijn dingen die moeten, maar daarbij hoort altijd dat het kind zelf aan mag geven hoe we het invullen. Soms even rust nodig hebben is geen probleem. We hebben stilte ruimtes of bijvoorbeeld de bibliotheek om even rustig te lezen. Of je kunt meedoen aan een les meditatie om te leren om op een andere wijze tot rust te komen.
De eigenwijze kinderen zorgen ervoor dat wij als begeleiders ook extra uitgedaagd blijven! Met hun opmerkzaamheid kunnen ze ons soms ook tot natuurlijk leren aanzetten. Wij bieden ze ook graag een luisterend oor om te kijken hoe ze om kunnen gaan met hun emoties en gevoelens, zodat ze ook een juiste leerhouding kunnen ontwikkelen.
Mooi voorbeeld
Een leerling vraagt een coachgesprek aan. Dat mag altijd!
Deze leerling heeft een plan bedacht. Ze weet precies wat ze wil gaan leren, wat ze daarvoor nodig heeft en welke lessen op het rooster mogen.
Samen kijken we wat mogelijk is, en op welk moment.