De Maashorst School en COVID-16

Het is belangrijk om samen sterk te staan tegen COVID-19, zeker ook op De Maashorst School. Op school mogen de kinderen samen spelen. We zorgen dat zij in groepen bij elkaar blijven. We houden de regels van COVID-19 van het RIVM dan ook aan in ons beleid op De Maashorst School.
Het is weer de tijd van het jaar dat we sneller verkouden worden. Juist ook kinderen kunnen daar vaker en langer last van hebben. In deze tijd van corona en de maatregelen die daarbij horen, is het niet altijd duidelijk of makkelijk te bepalen wat wel en niet kan. Op school hebben we samen eens goed gekeken naar de maatregelen, de situatie op school, en ons gezond verstand erbij gepakt.
Graag delen we met jullie de aanpak die ons op dit moment het beste lijkt, en voldoet aan de richtlijnen waar wij ons aan moeten houden.
  • Kinderen van de onderbouw mogen met een neusverkoudheid gewoon naar school komen. Komen daar andere klachten bij kijken, zoals niezen, hoesten, koorts en/of keelpijn, dan vragen wij jullie je kind thuis te houden.
  • Door de leeftijdsmix op onze school, is het risico iets groter dat oudere kinderen en volwassenen ook verkouden worden, en dat heeft dan gevolgen.
  • Daarom letten we extra op neuzen snuiten en handen wassen daarna, hoesten en niezen in de elleboog, en zullen we het aangeven als we denken dat het meer is dan een neusverkoudheid.
  • We vragen aan ouders hier thuis ook aandacht aan te besteden.
  • Kinderen in de midden- en bovenbouw blijven thuis als zij last hebben van verkoudheidsklachten, zoals dat ook geldt voor volwassenen.
Verder gelden nog steeds de maatregelen zoals we die inmiddels allemaal kennen. Deze zijn o.a. terug te vinden op de site van de overheid.

“Samen sterk tegen COVID-19, ook op onze school!”

Ook onze school volgt de regels, maar symptomen goed bekijken bij kinderen is lastig. Deze beslisboom helpt ouders de keuze te maken.