Bewegende kinderen

De bewegende kinderen zijn de kinderen die graag buiten spelen. Continu bezig zijn met het verbeteren van hun motoriek. Zij leren met hun lijf en hun zintuigen. Zij kunnen beter iets onthouden als ze erbij bewegen. Ze willen graag leren als ze maar niet de hele dag stil op een stoeltje moeten zitten.
Herkenbaar voor u?
Herkent u uw kind als bewegend kind? Wij zijn ervan overtuigd dat we met Natuurlijk leren de lesstof zo kunnen geven dat uw kind alle ruimte krijgt om te bewegen zowel binnen als buiten.
De Maashorst School biedt bewegende kinderen het volgende:
  • Verschillende lessen om uit te kiezen
  • Diverse mogelijkheden om lessen te volgen, digitaal, schriftelijk, in spelvorm, themawerk, workshops
  • Persoonlijke leerroute afgestemd op interesses en talenten
  • Motoriek en zintuigen inzetten tijdens de lessen
  • Kortere lessen, zodat de onrust bij het stilzitten niet zo hoog oploopt
  • Rijke leeromgeving die bewegende kinderen een extra impuls geven om dingen te leren in een bewegende vorm
  • Wist u dat het wetenschappelijk is bewezen dat kinderen beter leren als ze bewegen? En daarom staan wij hier ook helemaal achter!

“Bewegende kinderen zijn kinderen die graag buiten spelen!”

Natuurlijk leren voor een bewegend kind
Op De Maashorst School bieden wij Natuurlijk leren aan met de nadruk op natuur. We gaan daarom vaak naar buiten. In het bos op avontuur en ontdekking, ruimte opzoeken in het park, gymmen, maar ook naar de bibliotheek of de winkel. Beweging komt dan overal terug. En in deze lessen komen taal en rekenen voor, maar ook natuur en bijvoorbeeld geschiedenis. Dus er wordt niet gefocust op een onderwerp, maar we leren, met beweging, meteen een aantal lessen bij elkaar. We vinden niet alleen de kennis belangrijk. Bij bewegend leren staat ook het kennen en beheersen van je lijf op het programma. Door dit te verbeteren helpt het ook je hoofd op orde te krijgen en dat zorgt ervoor dat je weer nieuwe dingen kunt leren! Een mooie natuurlijke cirkel die natuurlijk blijft groeien…
Bewegend rekenen
Tijdens de rekenles oefenen we sommen tot 100. Dit doen we niet achter ons bureau maar met door buiten een spel te spelen.
Alle antwoorden hangen aan een lijntje. Zoek het juiste antwoord bij de som die je hebt gekregen. Enthousiast rennen de kinderen naar het touw op zoek naar hun antwoord. Maar die hangt er niet? Ze vragen hulp aan een andere leerling of helpen anderen met hun som. Want als iemand het foute antwoord pakt, kan de ander de som niet meer oplossen. Door dit spel te spelen leren ze niet alleen rekenen, maar ook samen werken, hulp vragen, rust bewaren en echt eerst goed nadenken…. Veel meer dan alleen het vak rekenen!