Aanmelden

Aanmelden voor De Maashorst School bestaat uit meerdere stappen. Op deze pagina willen we deze stappen van aanmelden toelichten.
Sommige ouders kiezen al voor de eerste schooldag van hun kind bewust voor Natuurlijk leren op de Maashorst School en sommige ouders hebben te maken met een kind dat al een ervaring heeft op een andere school. Wat uw reden ook is, wij heten nieuwe kinderen graag welkom!
Stap 1: Kennismaken
We starten de route van aanmelden met een kennismaking tussen ouder(s) en begeleider. Tijdens dit persoonlijke gesprek bespreken we jullie wensen en verwachtingen, het kind en zijn of haar behoeften en hoe wij als De Maashorst School werken.
Stap 2: Meedraaien
Een belangrijk onderdeel voor de aanmelding is het meedraaien. We laten alle kinderen minimaal 1 ochtend (8.30 – 11.30 uur) en maximaal 3 dagdelen meedraaien. Na het eerste dagdeel is uw kind door meerdere begeleiders gezien. We begrijpen dat uw kind tijdens deze ochtend veel indrukken te verwerken krijgt. Mocht uw kind vaker mee willen draaien dan plannen we extra dagdelen in.

“Uw kind is welkom op De Maashorst School!”

Stap 3: Evalueren
Na de meedraaidag(en) spreken we elkaar over alle bevindingen en ervaringen, we horen ook graag van uw kind of hij/zij zich thuis voelt.  En dan kunnen we bespreken of uw kind definitief op De Maashorst School zal worden ingeschreven.
Stap 4: Starten
Is het wederzijds besloten dat De Maashorst School past bij uw kind, dan kan uw kind bij ons starten!
Kinderen kunnen tussentijds instromen (vanaf dag dat ze 4 jaar worden). Om je definitief in te kunnen schrijven kunt u hieronder het inschrijfformulier downloaden.
We maken een afspraak om dit samen door te spreken op school bij voorkeur met beide ouders/ verzorgers en kind(eren).
Na de inschrijving zorgt De Maashorst School voor de bijbehorende administratieve verwerking.
Download inschrijfformulier
Ik wil graag inschrijven!